Ga je een (elektrische) fiets leasen via je werkgever? En zoek je een fietsenwinkel in Gent waar je een fiets kan uitkiezen via de fietsleasemaatschappijen VDW Lease, Cyclis Bike Lease, O2O Fietsleasing, Cyclevalley , Lease A Bike, Joule en B2bike? Platteband helpt je graag bij het samenstellen van jouw droomfiets.
Hoe werkt het?
Als jouw werkgever besluit een fietsplan met fietsleasing te laten maken, wil dat zeggen dat jij en andere collega’s een fiets gaan mogen uitkiezen. Je werkgever bepaalt vooraf het maximum budget voor de fiets, zodat je weet hoeveel de fiets mag kosten. Deze fiets zal je vervolgens mogen gebruiken voor je woon-werkverkeer én voor privégebruik.
Het bedrag voor het leasen van de fiets zal door je werkgever van je brutoloon of eindejaarspremie afgehouden worden. Misschien denk je nu dat een leasefiets je geld zal kosten, maar dat is (gelukkig) niet waar. Vanwege de fiscale en andere voordelen van een leasefiets, is het juist financieel heel interessant om op een leasefiets te rijden. Adviesbedrijf Acerta beschrijft op deze pagina uitgebreid de financiële voordelen die jij als werknemer zal ervaren.
Bovendien kan je aan het einde van de leasingperiode (meestal 3 jaar) de fiets voor een heel schappelijk restbedrag overnemen. De fiets wordt dan helemaal jouw eigendom.
Je werkgever bepaalt de fietsleasemaatschappij
Je werkgever zal bepalen via welke leasemaatschappij de fietslease zal verlopen. Zodra je te horen krijgt via welke maatschappij dit zal zijn, moet je zelf op zoek gaan naar een fietsenwinkel die samenwerkt met die fietsleasemaatschappij. Je kan dus niet zomaar bij elke fietsenwinkel binnenstappen om je fiets uit te kiezen.
Heeft jouw werkgever VDW Lease, Cyclis Bike Leasing, O2O Fietsleasing of Lease A Bike gekozen als leasemaatschappij? Dan kan je bij Platteband terecht voor het samenstellen van jouw droomfiets.